Aftonbladet ger ++.



Aftonbladets reccention av LVATT!

Förändringar i en popkarriär är riskfyllda men också oundvikliga. Det går inte att fortsätta vara en gullig barnartist för alltid. Men hur tar man sig hel igenom artistpuberteten? Transformationen från käck mouseketeer/fräsch debutant/söt bandprodukt till självständig superstjärna är inte självklar.

Vissa blommar ut och blir bättre och större än någonsin (Timberlake-välsignelsen). Några, det vill säga alla tjejer, får kämpa med bilden av sig själva och utstå hänsynslös kritik under tiden (Britney-syndromet). För andra försvinner all charm tillsammans med barndomen (Hansoneffekten).

Den knivigaste parametern i förvandlingen är oskulden. Den måste förloras på ett eller annat sätt.

Superpopulära gitarrpojkbandet Jonas Brothers är den musikaliska motsvarigheten till tv-serien "Sjunde himlen". De artiga prästsönerna Nick, Joe och Kevin Jonas stoltserar inte bara med lockiga kalufser och de buskigaste unibrynen sen Oasis, utan visar även glatt upp sina kyskhetsringar. Självklart röker, dricker eller knarkar ingen av dem.

Helylleframtoningen passar perfekt för Disney och det var också i bolagets tv-serie "Hannah Montana" bröderna först slog igenom. Jonas Brothers är också aktuella i Disney Channels nya tv-serie "JONAS" om, surprise, ett rockband bestående av tre bröder.

I år fyller brorsorna 17, 20 respektive 22 år. Vid det här laget borde alla tre svärmorsdrömmarna vara sprängfyllda av punkig rebellusta och svärord som måste ut. Särskilt efter hundratals timmar med Kids Choice Awards, musikaler, kristna radiostationer, julsånger och barnvänliga filmer.

Och visst försöker bandet lämna sin image bakom sig på fjärde plattan. Men Jonas Brothers hoppar över allt som är kul med den tidiga 20-årsåldern och går direkt på nåt slags förvirrad medelålderskris. Den förut ganska charmiga powerpopen har producerats sönder med mer gitarrer, saxofon, countryinslag och en bisarrt malplacerad gästrap från Common.

Som försenat tonårsuppror betraktat är "Lines..." lamast i mannaminne och lika rebelliskt som Carlton i "Fresh Prince". Om bröderna ska hålla i längden borde de kolla in Christina Aguileras "Dirrty"-video och börja ta anteckningar.

Vad har din faster för musiksmak Ankan? Haha.


Kommentarer
Postat av: Ankaaan

hahaha, vi vet ju hur det brukar vara med Aftonbladet asså xD det är ju den som recenserar, men jag ska ta mig ett snack där asså!

2009-06-21 @ 17:00:50
URL: http://ankkann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0